15/6/16

Nit d'estels- Ruta nocturna

La FeT de Muntanya no dorm, cal aprofitar les nits d'estiu i quina millor manera que amb una ruta nocturna acompanyada d'una preciosa nit d'estels. Amb la participació del prestigiós astrònom i divulgador científic Germán Peris Luque, podrem gaudir d'una activitat la nit del dissabte 6 d'agost, per a totes les edats. 

Observació astronòmica
Després de la posta del sol (i fi del crepuscle) i en les rodalies de la població (tans sols a 1,5 km) comencarem la marxa fins arribar als telescòpis. L'activitat es compon de dues parts: 
- Interpretació del cel: el cel de l'estiu.  Reconeixement de les constel·lacions d'estiu. Orientació mitjançant els estels. Mitologia. 
- Observació astronòmica a través de telescopis dels principals objectes del cel, amb especial protagonisme de la Lluna (fi creixent lunar) i del planeta Saturn. Altres astres en el cel, com les nebuloses planetàries —la mort d'estels— o les nebuloses difuses —el naixement dels estels— es faran visibles amb els telescopis desplaçats. Asils d'estels, on s'amunteguen centenars de milers d'estels vells sorprendran a l'observador, que serà incapaç de dir quants astres està veient.  



Nota: Activitat amb reserva i places limitades (150 places). Es farà en dos torns, el primer grup eixirà a les 22:00h. i el segon a les 23:00. Inscripcions a l'estand d'informació de la fira. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada