20/4/16

III Concentració de Senderistes


Ruta 1.- Dissabte 6 d'agost de 2016. Eixida a les 09:30h. des del punt de trobada, davant de l'estand d'informació  (Plaça de la Era)

La Ruta dels Oficis Oblidats. Dificultat: Baixa. Distància: 5,5 km. Temps aprox.: 4 h. Públic recom.: A partir de 6 anys. 
Durant esta agradable ruta coneixereu una part de la vida dels nostres avantpassats en estes comarques tan agrestes, amb treballs molt durs i en la majoria dels casos ja extingits. A través de restes arquitectòniques que formen part dels nostres paisatges culturals, rememorarem diversos dels oficis que van donar de menjar a moltes generacions d'estes comarques i homenatjarem els nostres avantpassats que, sense estudis superiors però amb immensa destresa, lògica aclaparadora i saviesa transmesa durant generacions, podien construir enormes sènies de pedra, fabricar teules amb una precisió inigualable, idear complexos engranatges per moldre el blat, produir i conservar durant mesos el gel sense electricitat o viatjar centenars de quilòmetres a la recerca de verds pastures en companyia de les estrelles. 
Ruta del Oficis





Ruta 2.- Diumenge 7 d'agost de 2016. Eixida a les 09:30h. des de l'estand expositors d'Itinerantur.

La Ruta als Castellàs i al roure monumental de Cavanilles. Dificultat: Baixa. Distància: 4,5 km. Temps aprox.: 3 h. Públic recom.: A partir de 6 anys. Més info., fotos, etc.:http://itinerantur.com/index-val.html#Contacto
Si alguna cosa especial a Castelló i, en concret, la Serra d'En Galceran, és l'enorme quantitat de patrimoni natural i cultural que podem trobar en quasi qualsevol dels milers de camins que sobreviuen al pas del temps, per estrets i curts que siguen.. En esta senzilla ruta admirarem exemples de patrimoni pastoril, com les basses i les fonts excavades a la mateixa roca o les construccions de pedra seca. Contemplarem unes vistes espectaculars de tota la subcomarca de la Plana de l'Arc i dels seus poblets des de l'antiga talaia ibera d'Els Castellàs. Recorrerem restes de vegetació relicta, com els savinars i ginebrars mediterranis o les rouredes de roure valencià de la cara Nord del recorregut. I finalment, abans d'arribar de tornada al poble, retrem merescut homenatge al roure valencià que va servir a Cavanilles per descriure una nova espècie d'arbre: el "macaruller" Quercus faginea. Tot un luxe per als sentits.



Ruta als Castellàs






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada